Odpověď ministra Babiše na otevřený dopis k aktuálnímu vývoji okolo evidence skutečných majitelů

Publikováno: 9. ledna 2017

Spolu s kolegy z nezávislého analytického centra Glopolis jsme 14. prosince 2016 zaslali otevřený dopis ministru financí týkající se aktuálního vývoje okolo evidence skutečných majitelů. V rámci tohoto dopisu jsme navazovali na naši komunikaci v souvislosti s evidencí skutečných majitelů v rámci 4. AML směrnice a její novely, kterou právě projednávají instituce EU. Dnes, 9. ledna 2017, jsme od ministra financí Babiše obdrželi stručnou odpověď.

otevreny-dopis-odpoved-AB-9-1-2017

Text odpovědi ministra financí na otevřený dopis | zdroj: TI

Dotčenou problematiku jsme blíže rozebírali v rámci našeho dopisu, je reakcí na zprávy o kompromisním návrhu slovenského předsednictví, který oproti původnímu návrhu Evropské komise navrhuje v oblasti rejstříku skutečných majitelů celou řadu ústupků.

Spolu s kolegy z Glopolis budeme situaci kolem nové směrnice dále monitorovat a lobovat za otevřené rejstříky skutečných majitelů.

Celou odpověď si můžete přečíst zde.